Strona główna>Forum>Wszystkie działy
Przeglądaj działy forum
CIT Podatek dochodowy od osób prawnych
14 ostatni: 18.08.2025, ~Maja
>
PIT Podatek dochodowy od osób fizycznych
11 ostatni: 15.04.2024, ~ala
>
Podatki
13 ostatni: 31.10.2024, ~Magda
>
Pomysły i propozycje
20 ostatni: 26.11.2025, ~
>
Pozostałe
58 ostatni: 14.08.2025, ~Maja
>
Prawo pracy
32 ostatni: 12.11.2025, ~Kancelaria Praesidium
>
Rachunkowość
70 ostatni: 04.06.2025, ~Maja
>
Systim
151 ostatni: 02.12.2025, marost
>
VAT Podatek od wartości dodanej
70 ostatni: 02.09.2025, ~Asdfgh
>
ZUS i składki
17 ostatni: 10.10.2024, ~Basia
>

Najnowsze odpowiedzi:
rozliczanie faktury zaliczkowej
Systim

Dzień dobry,
nie mogę znaleźć informacji, czy istnieje możliwość częściowego rozliczania faktury zaliczkowej.
Np. klient wpłaca 30 tys., wystawiam fakturę zaliczkową na tę wartość. Dostawy towaru są etapami przez kilka miesięcy np.
1. pierwszy miesiąc 2 tys.
2. drugi miesiąc 8 tys.
3. trzeci miesiąc 20 tys.
Czy można i jak to zrobić prawidłowo również pod względem księgowym?

0 ostatni:  02.12.2025, marost

rozliczanie faktury zaliczkowej
Systim

Dzień dobry,
nie mogę znaleźć informacji, czy istnieje możliwość częściowego rozliczania faktury zaliczkowej.
Np. klient wpłaca 30 tys., wystawiam fakturę zaliczkową na tę wartość. Dostawy towaru są etapami przez kilka miesięcy np.
1. pierwszy miesiąc 2 tys.
2. drugi miesiąc 8 tys.
3. trzeci miesiąc 20 tys.
Czy można i jak to zrobić prawidłowo również pod względem księgowym?

0 ostatni:  02.12.2025, marost

Zdjęcie produktu generowane w ofercie.
Systim

Jeśli w produkcie zostały dodane zdjęcia, to w ofercie powinny wyświetlać się miniaturki. Jeśli się nie wyświetlają zgłoś to na kontakt@systim.pl - sprawdzą.
1 ostatni:  02.12.2025, ~Maja S.

Systim

Witam.
Czy jest możliwość by zdjęcie, które jest wgrane do danego produktu było generowane na ofercie obok nazwy?
Mam z tym problem, a chciałbym uzyskać finalny efekt taki, że oferta będzie zawierała małe zdjęcie oferowane produktu.

0 ostatni:  30.11.2025, ~

Systim

Witam.
Czy jest możliwość by zdjęcie, które jest wgrane do danego produktu było generowane na ofercie obok nazwy?
Mam z tym problem, a chciałbym uzyskać finalny efekt taki, że oferta będzie zawierała małe zdjęcie oferowane produktu.

0 ostatni:  29.11.2025, ~

Systim

Witam.

0 ostatni:  28.11.2025, ~

Systim

Witam.

0 ostatni:  28.11.2025, ~

Baselinker (Basen) - Systim
Pomysły i propozycje

Witamy wszystkich!
Chcielibyśmy przedstawić Państwu integrator Systin - Base Baselinker, którego zadaniem jest pobieranie zamówień z Baselinker, a następnie wystawianie faktur VAT w Systim i wysyłanie z powrotem do Baselinker nadpisując "pseudo" fakturę Baselinkera.

Więcej informacji na temat integracji dostępnych jest na naszej stronie internetowej: https://moduly.sulema.pl/produkt/integrator-fv-systim-api-baselinker-base-api/

W razie pytań jesteśmy do Waszej dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 16:00.

0 ostatni:  26.11.2025, ~

Nieterminowe wynagrodzenie
Prawo pracy

Może Pani wypowiedzieć umowę w trybie natychmiastowym z uwagi na ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika. Może też Pani dochodzić zaległego wynagrodzenia z odsetkami za zwłokę. Zajmuję się takimi sprawami - zmudalegal.pl dość często i zapewniam, że w takiej sytuacji warto wytoczyć sprawę w sądzie żeby odzyskać zaległe wypłaty. Jedyny potencjalny problem to wypłacalność pracodawcy.
2 ostatni:  12.11.2025, ~Kancelaria Praesidium

Pełna ksiegowość i płace
Systim

Jeden pakiet to jeden NIP czyli 1 firma.
1 ostatni:  27.10.2025, ~Maja S.

Wersja DEMO - przetestuj za darmo! Załóż konto Systim w 15 sekund!