Strona główna>Forum>Wszystkie działy
Przeglądaj działy forum
CIT Podatek dochodowy od osób prawnych
16 ostatni: 11.12.2025, ~Paula
>
PIT Podatek dochodowy od osób fizycznych
11 ostatni: 15.04.2024, ~ala
>
Podatki
13 ostatni: 31.10.2024, ~Magda
>
Pomysły i propozycje
20 ostatni: 28.12.2025, ~RichardLib
>
Pozostałe
58 ostatni: 14.08.2025, ~Maja
>
Prawo pracy
33 ostatni: 26.12.2025, ~
>
Rachunkowość
71 ostatni: 27.12.2025, ~
>
Systim
160 ostatni: 23.12.2025, ~Gawek
>
VAT Podatek od wartości dodanej
70 ostatni: 02.09.2025, ~Asdfgh
>
ZUS i składki
17 ostatni: 10.10.2024, ~Basia
>

Najnowsze odpowiedzi:
Podpowiadanie wpłat i wypłat przy wystawianiu faktury
Pomysły i propozycje

https://www.walkscore.com/people/654735512547/codigo-promo
22 ostatni:  28.12.2025, ~RichardLib

Vat a kasa fiskalna
Rachunkowość

Witam prowadzę działalność na ryczałcie usługi budowlane,od niedawna rozpoczynam również dzialac że sklepem internetowym.Moje pytanie czy jeżeli przejdę na vat żeby móc sprzedawać elektronikę,to czy muszę mieć kase fiskalna jeżeli platnosc nadal pozostanie wyłącznie przelewem?
0 ostatni:  27.12.2025, ~

Urlop wypoczynkowy
Prawo pracy

Dzień dobry pisze z zapytaniem i pomoc ,chodzi mi o urlop wypoczynkowy,jestem pracownikiem obsługi pracującym w szkole,nie pedagogicznym,nie obowiązuje mnie karta nauczyciela,jesteśmy zmuszani do brania większości urlopu w ferie i wakacje,nie mamy prawa brać urlopu w roku szkolnym ,chyba że pojedyncze dni,Nawet urlop planowany który jest sporządzony rok wcześniej zostaje skreślony,ale kierownikowi już nie tylko zwykłemu szaremu pracownikowi,pracodawca twierdzi że przepisy wewnętrzne na to nie pozwalają,proszę o poradę i pomoc gdzie mam się z tym udać dalej,
0 ostatni:  26.12.2025, ~

Urlopy
Prawo pracy

Creez un espace cosy dans votre region avec terrasse pergola bioclimatique, parfait a tout moment de l'annee.
Installer une pergola bioclimatique peut transformer votre terrasse en un veritable havre de paix.

1 ostatni:  24.12.2025, ~bioclimati_usPn

Zdjęcie produktu generowane w ofercie.
Systim

Napisałem ale niestety brak odpowiedzi już od kilku dni
5 ostatni:  23.12.2025, ~Gawek

Znaczniki identyfikujące kont księgowych

Przekazuję jaka była informacja w Newslleter Systim 10/2025 :
Dodano możliwość przygotowania nowego roku obrotowego z dedykowanym standardowym planem kont oraz odpowiednimi znacznikami dla potrzeb JPK_KR_PD:
• Użytkownik może utworzyć nowy rok obrotowy z nowym planem kont — w takim przypadku znaczniki zostaną automatycznie przypisane do wszystkich kont księgowych.
• Może także utworzyć nowy rok obrotowy, pobierając plan kont z poprzedniego roku, z opcją ustawienia domyślnych znaczników. W tym przypadku znaczniki zostaną utworzone tylko dla kont, które nie uległy zmianie względem podstawowego planu kont.
• W pozostałych przypadkach użytkownik będzie musiał samodzielnie przypisać odpowiednie znaczniki do kont księgowych.

1 ostatni:  11.12.2025, ~Paula

Systim

Witam.
Czy jest możliwość by zdjęcie, które jest wgrane do danego produktu było generowane na ofercie obok nazwy?
Mam z tym problem, a chciałbym uzyskać finalny efekt taki, że oferta będzie zawierała małe zdjęcie oferowane produktu.

0 ostatni:  11.12.2025, ~

Systim

W Produktach zaznaczając produkty z dolnego paska w menu wybrać Utwórz ofertę produktów.
1 ostatni:  11.12.2025, ~Maja S.

JPK CIT znaczniki

Witam serdecznie,
przy mapowaniu kont znacznikami znalazłam pewien błąd literowy.
Na koncie:
PASYWA -> Kapitał (fundusz) własny -> Zysk (strata) z lat ubiegłych -> Kwota niepodzielonych zysków wypracowanych w latach opodatkowania ryczałtem od dochodów spółek
jest znacznik BPAV_EZ_NPR a zgodnie z załącznikiem nr 7 powinien być BPAV_ES_NPR.
Proszę o sprawdzenie :)

0 ostatni:  10.12.2025, ~

Systim

Witam.
Czy jest możliwość by zdjęcie, które jest wgrane do danego produktu było generowane na ofercie obok nazwy?
Mam z tym problem, a chciałbym uzyskać finalny efekt taki, że oferta będzie zawierała małe zdjęcie oferowane produktu.

0 ostatni:  09.12.2025, ~

Wersja DEMO - przetestuj za darmo! Załóż konto Systim w 15 sekund!